Здравословни проблеми са попречили на подготовката на Радо Панталеев преди "Странджа"

Спорт

16-02-2022, 12:12

Снимка:

Пресклуб "България"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Не за първи път се сблъсквам с трудности, но вярвам, че ще се правя добре", каза плевенчанинът

Здравословни проблеми са попречили на подготовката на Радослав Панталеев преди "Странджа". 73-ото издание на най-стария и престижен международен турнир по бокс в Европа ще се проведе от 20 до 27 февруари в зала „София“ в Борисовата градина.

"Очакванията са много големи. Подготовката не премина по план, защото се качих на Белмекен, разболях се и на втория ден слязох. Тренирах в София, но тази седмица ще направим спаринги и ще изчистим детайлите. Не за първи път се сблъсквам с трудности, но вярвам, че ще се справя добре", каза плевенчанинът.

През тази година Купа "Странджа" получи световно признание, като ще бъде първият "златен" турнир от Диамантената лига. Той ще е и единственият в Европа от този ранг, като общо са предвидени три в световен мащаб. Инициативата е на Международната федерация по бокс ИБА, като наградният фонд ще бъде разпределен между призьорите в 25-те категории при мъжете (13) и жените (12).

460 боксьори от 39 страни ще вземат участие в Купа "Странджа". Сред тях личат имената на призьори от последните Олимпийски игри в Токио 2020, както и на редица медалисти от Световни и Европейски първенства.