Продължават срещите на областния управител Иван Янчев с кметове на общини

Мисия

14-02-2022, 14:11

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Той проведе разговори по наболели проблеми с кметовете на Кнежа, Искър и Долни Дъбник

Продължават срещите на областния управител Иван Янчев с кметове на общини от област Плевен. Това е поредна стъпка в посока оптимизиране на партньорството между централната и местната власт, с цел по-бързо и компетентно разрешаване на проблемите на жителите на общините в областта, като част от стратегията и политиката, която Иван Янчев заяви, че ще следва още с встъпването си в длъжност.

В петък той проведе разговори по наболели проблеми с кметовете на община Кнежа - Илийчо Лачовски, община Искър - Валентин Йорданов и община Долни Дъбник- Иван Ветов, информират от пресцентъра на администрацията.

Поставените на фокус проблеми могат да се дефинират в няколко направления и за трите общини: лоша пътна инфраструктура; ВиК проблеми; проблеми с чистотата; уличното осветление; демографската криза и свързаните с това социални услуги, които могат да се предлагат на възрастното население; безработицата в малките населени места; борбата с престъпността.
 
Срещите са част от стратегията за подкрепа на местното самоуправление от страна на държавата и заявка за и сътрудничество и екипна работа в работата за просперитета на област Плевен.