Областният управител посети общините Левски и Пордим

Мисия

08-02-2022, 10:37

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Янчев oгледа пътя от Козар Белене към Левски, тъй като поради лошото му състояние местните жители се готвят за протест

Областният управител Иван Янчев посети Община Левски, където проведе първата си среща с кмета Любка Александрова. Впоследствие към тях се присъединиха всички кметове на населените места в общината. Бяха обсъдени належащи проблеми, като най-значителният от тях е инфраструктурата в района, като почти всички подходи към град Левски се нуждаят от рехабилитация. Разгледани бяха възможни действия за ремонт на мостови съоръжения в общината: надлеза в град Левски над ж.п. линията и моста над р. Осъм край с. Трънчовица.

Кметовете на населените места обърнаха внимание на належащи инфраструктурни ремонти, най-често изразяващи се в изграждането на изкуствени неравности с цел превенция на бъдещи ПТП-та.

Янчев посети пътя от с. Козар Белене към гр. Левски, тъй като поради лошото му състояние местните жители се готвят за протест, който възнамеряват да проведат на 09.02.2022 г.

Представители на местния бизнес се срещнаха с областния управител, а инж. Иван Миланов от ЕСМОС АД, гр. Левски го запозна с целия производствен процес на екструдерни технологични линии за преработка и рециклиране на пластмаси, машини за производство на пластмасови изделия, инсталации за сепариране на твърди битови отпадъци. Предприятието осигурява работа на около сто души, повечето от които са жители на община Левски.

Последната среща бе с кмета на община Пордим – Детелин Василев. Двамата се уговориха да работят в сътрудничество, с цел постигането по-висок жизнен стандарт на жителите на общината. Василев също представи наболелите проблеми, които възнамерява да разреши със съдействието на областната управа, като някой от тях са инфраструктурни проекти: рехабилитацията на пътя Пордим - Одърне - Каменец, както и на пътя Пордим – Вълчитрън. Друг проблем, за който кметът ще търси съдействието на областната администрация, е подобряването на състоянието на двата музея на територията на града: къща музей „Великий княз Николай Николаевич“ и къща музей “Негово Кралско Величество Карол I”, които са паметници на културата с национално значение.