По-строги мерки срещу коронавируса от днес в Плевенско

Мисия

07-02-2022, 09:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

51 са новите положителни проби за COVID-19 в област Плевен

Ограничения се налагат в работата на питейните заведения и ресторантите

Oт днес в област Плевен влизат по-строги мерки за справяне с COVID-19.

Ограничения се налагат в работата на питейните заведения и ресторантите - трябва да работят на 50% от капацитета си и клиентите трябва да представят зелени сертификати.

Не се предвижда въвеждане на вечер час за ресторантите, както и за учениците.

Непълнолетните обаче няма да могат да влизат в моловете, кината, ресторантите и кафетата без родител или настойник със сертификат, а след 00,00 часа посещенията им са забранени. Ограничението ще важи до 21 февруари.

Учениците от 5 до 12 клас в региона ще се редуват по една седмица в онлайн и присъствено обучение.

Учениците от 1 до 4 клас ще са изцяло в присъствена форма на обучение, няма да се затварят детските градини и ясли. По четири класа от 5 до 12 клас ще се редуват по една седмица в обучение от разстояние и в клас.

Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички извънкласни занимания и дейности по интереси, екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи за периода от 7 до 18 февруари. Обучение се допуска при осигуряване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и не повече от 5 човека в помещение, носене на защитни маски, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция

Пълният текст на заповедта може да видите тук