Валери Лачовски и Десислава Трифонова са получили сигнали от плевенски общини за непосилно високи сметки за ток

Мисия

01-02-2022, 20:31

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Депутатите Валери Лачовски и Десислава Трифонова от ГЕРБ са получили сигнали от общини в региона на Плевен за непосилно високи сметки за ток. Двамата съобщиха за това на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен, информират от пресцентъра на партията.

Лачовски заяви, че като народни представители имат сведения от кметове, от различни социални и здравни заведения за увеличени сметки за електроенергия с около 200 процента. Той посочи, че по данни от най-голямата болница в Северна България – УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен, разходите й за ток са увеличени повече от два пъти. Медиците смятат, че е нужно да се вдигнат цените на клиничните пътеки, за да бъдат в съответствие със сегашната ситуация, каза той. Лачовски даде конкретни примери за високи сметки за електроенергия от общините Левски, Пордим, Червен бряг и Кнежа. Според него, там в момента и „бизнесът е в колапс“. Той заяви, че „е нужно повече внимание от страна на правителството за бизнеса в страната“.

"Като опозиция искаме бързи мерки от управляващите в подкрепа на общините, социалните и здравни заведения, и бизнеса, защото, едни мерки са добри, когато са навременни, каза Лачовски. Компенсациите трябва да бъдат на 100 процента, смята той. Депутатът допълни, че от ГЕРБ са за отмяна на зелените сертификати, защото се прилагали „по двоен стандарт“. Или ще се прилагат и ще важат за всички, или за никого", каза Лачовски.

Депутатът Десислава Трифонова допълни, че по нейно наблюдение, вместо да намаляват, служителите в държавната администрация се увеличават чрез преструктурирането.

Двамата депутати заявиха, че ще търсят отговори от управляващата коалиция за бъдещето на важни инфраструктурни проекти, касаещи развитието на региона, и ще информират местните медии при следващите си срещи в пресклуба на БТА