Приключиха първите изпити по STANAG във ВВВУ "Георги Бенковски"

Новините

01-02-2022, 14:48

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Краят на м. януари се оказа доста натоварен и емоционален за випускниците от ВВВУ "Георги Бенковски". Изпитната сесия част от курсантите съчетаха и с явяване на изпита по STANAG.

Старши преподавателите Красимира Маринова и Влада Боянова от екип "Сертифициране по английски език" в Департамент "Дистанционно обучение", езикова подготовка и квалификация“ на ВА "Г. С. Раковски" с такт и добронамереност предразполагаха бъдещите офицери да покажат и докажат знанията и уменията си по четирите компонента на изпита - слушане, говорене, четене и писане. Използваният тест е функционален, отговарящ на общите стандарти, приети в НАТО за общуване в англоезична среда, с цел постигане на оперативна съвместимост.

Защитата на ниво 2 не означава двойка, споделя г-жа Боянова с усмивка, а владеене на английски на много добро работно ниво. Ако изпитваният се задоволи с ниво 1, то ще му е достатъчно за оцеляване в чуждоезична среда. Удовлетворение е постигането на ниво 3, което означава задълбочено и пълноценно владеене на езика.

Явилите се випускници постигнаха различни нива на владеене на английски език, за което ще получат и съответните сертификати.

Така стартира първият изпит от пролетната сесия по STANAG във ВВВУ "Георги Бенковски".