Осъдиха румънски гражданин, причинил смърт на пътя в Плевенско

Крими

28-01-2022, 07:15

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият е поискал разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие,

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу К.В. гражданин на Република Румъния.

Той е обвинен в това, че на 16.10.2020 г. в с.Българене, при управление на товарен автомобил и прикачено към него полуремарке, в тъмната част на денонощието, нарушил правилата за движение по пътищата, като се движел със скорост 77 км/ч, при ограничение за населеното място 50 км/ч, застигнал велосипедист и го блъснал с предна част на управлявания от него автомобил. Пристигналият на мястото екип на ЦСМП констатирал смъртта на пострадалото лице – престъпление по чл.343, ал.1, б."в", във вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Подсъдимият е поискал разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вина, без да иска да се събират доказателства за това. Постановена е присъда, с която на подсъдимия К.В. е наложено наказание за извършеното престъпление, от една година и осем месеца лишаване от свобода - условно, с изпитателен срок в размер на четири години. Окръжен съд - Плевен лишава подсъдимия от право да управлява МПС за срок от една година и осем месеца. Направените разноски по делото са за сметка на подсъдимия.

Присъдата не е окончателна. Същата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново в петнадесетдневен срок, считано от днес.