Кметът на Червен бряг се срещна с новия областен управител

Мисия

26-01-2022, 17:10

Снимка:

Община Червен бряг

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

И от двете страни бе декларирана готовност за съдействие и подкрепа

Срещите с кметовете на общините от областта бе една от първите задачи, която новият областен управител на Плевен Иван Янчев заяви още при встъпването си в длъжност. Първата среща бе с градоначалника на Плевен, само ден след това губернаторът посети и Червен бряг.

"Не мога, а и не искам да крия, че съм свързан с Червен бряг, което означава само едно – повече гаранция на хората тук, че наистина ще се старая да им помагам по най-добрия начин", подчерта Янчев.

В хода на разговорите областният управител потърси професионалното мнение на д-р Цветан Костадинов относно посоките за изпълнение на Националния план за справяне с COVID-19. Обсъдена беше епидемиологичната обстановка в общината. Коментирано бе и едно нововъведение, което областният управител заяви, че възнамерява да заработи веднага – получаване на редовна информация от проверките на местно ниво, относно спазване на противоепидемичните мерки за възпрепятстване разпространението на коронавируса.

Кметът Костадинов постави на дневен ред и важни инфраструктурни проблеми за общината, в т.ч. рехабилитацията на част от републиканската пътна мрежа.

И от двете страни бе декларирана готовност за съдействие и подкрепа.

"За мен успешната формула за едно добро управление е съчетанието на правилната държавна политика с правилната общинска и ще се радвам да работим по този начин", това каза в заключение д-р Костадинов.