Ивет Горанова е сред отличените достойни българи на годината

Спорт

25-01-2022, 15:21

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тя си пожела да продължи да прославя България и българското знаме навсякъде по света

Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио Ивет Горанова бе отличена на 19-ата церемония "Достойните българи" - инициатива на вестник "24 часа", стартирала през 2003 г.

"За мен тази награда е огромна чест и мисля, че тя няма сравнение с другите награди. България има много достойни българи във всички сфери", сподели Ивет при получаването на приза. "Пожелавам на всички да сте здрави. Да продължаваме да прославяме България и българското знаме навсякъде по света. И не спирайте да преследвате мечтите и целите си", пожела Ивет.

Награди бяха връчени и диамантените ни момичета от ансамбъла по художествена гимнастика - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, както и на боксьорката Стойка Кръстева, които също спечелиха олимпийски титли.

Сред достойните българи бяха отличени и треньорите на Ивет - Ангел Ленков, на Стойка - Борислав Георгиев, и на ансамбъла - Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и президентът на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева.