Съдят полицай от Плевен за поискан и приет подкуп от 10 евро

Новините

24-01-2022, 18:08

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Деянието е осъществено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното си положение

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу М.Г. от град Плевен, на 38 години.

Той е обвинен в това, че на 18.12.2018 г., в качеството си на длъжностно лице - полицейски орган, поискал и приел сумата от 10 евро, за да не състави Акт за установяване на административно нарушение, поради установена техническа неизправност на спирачната система, която неизправност шофьорът на превозното средство възразил да има. Въпреки това, от страх да не бъде привлечен към административно-наказателна отговорност, дал банкнотата от 10 евро на обвиняемия М.О.Г. Деянието е осъществено чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното си положение, поради което Окръжна прокуратура - Плевен е повдигнала обвинение за престъпление по чл.302, т.1 и т.2, б.“а“ във вр. с чл.301, ал.1 от НК.

"В съдебното заседание не се явява защитника на подсъдимия по уважителни причини, за които предстои да представи доказателства. Това е станало причина да не се даде ход на делото днес, тъй като разглеждането на делото без защитник на подсъдимото лице е основание за отмяна на съдебния акт. Следващото съдебно заседание е насрочено за 28.02.2022 година", съобщиха от пресцентъра на съда.