Оперираха успешно малката Мони в Турция

Животът

19-01-2022, 11:09

Снимка:

Ангели за Мони/Фейсбук

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Интервенцията е била много трудна

Оперираха успешно малката Симона Барсанова!

Тригодишното момиченце от Плевен успя да трогне с борбеността си много хора през последните месеци и всички стискахме палци за положителни новини относно старта на лечението ѝ в Турция.

Близките на Мони информираха подробно как е протекла интервенцията и какво още предстои.

"Операцията приключи късно снощи след повече от 12 часа. При кифозата (гърбицата) лекарят се изрази, че е успял да направи много добра корекция и е много доволен от резултата. Иначе горе долу другите неща са протекли по план, но е включил повече техники от първоначално предвидените. Изрязали са един прешлен при най-голямата кривина и са съеденили гръбнака. Това място са го подкрепили с фюжън (едни четири като болтчета, които виждате на снимката) и са сложили растящи родове, които се разтягат оперативно на всеки 6 месеца, докато Мони порасне достатъчно, за да и сложат магнитни, които се разтягат амбулаторно, т.е. без операция", разказват от семейството ѝ на фейсбук страницата "Ангели за Мони".

"Докторът каза, че операцията е била много, много трудна, най-вече защото Симонка е много малка, костите и са изключително меки и гръбнакът е бил много подвижен по време на операцията. Професор Аланай се изрази, че гръбнакът ѝ се е движел все едно караш сърф по големи вълни... Сложили са и новото хало вест. Ще стои с него от 3 до 6 месеца, но му се иска да е 6, за да има повече време гръбнака да заздравее и се стабилизира. След това ще махнат хало веста и ще направят втора операция, за да разпънат родовете, за да може Симонка да расте. И така ще се разпъваме оперативно на всеки 6 месеца, докато не порасне достатъчно, за магнитните импланти, което според лекарят ще е след година и половина. Това е грубият му план, всичко зависи от много неща, но вярваме, че всичко ще се оправи и щом лекарят е доволен и ние сме доволни. Опознавайки и него и екипа му разбрахме, че са направили всичко по силите си, за да е добре Мони и че много я обичат", споделят близките на малкия герой от Плевен.

"Все още е в интензивното, иска да си маха тръбичките и абокатите и се бие със сестрите, все още има малко проблеми с дишането... Чакаме да се стабилизира и да се приберем в нашата стая в нашето отделение, които станаха вторият ни дом, най-вече защото се чувстваме обичани там и така, това е засега. Стискайте палци на Мони да се стабилизира бързо, да свикне бързо с новото хало и да се приберем най-после у дома. Няма да спрем да повтаряме, че без вас нямаше да стигнем до тук, за което искрено благодарим! Бъдете много здрави и благословени!", заявиха за финал от семейството на Симонка.