Евгени Григоров за втори път изважда Богоявленския кръст от водите на река Осъм край Козар Белене

Животът

06-01-2022, 16:32

Снимка:

Община Левски

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Той беше поръсен за здраве от отец Георги Калчев и поздравен от кметицата Любка Александрова

"Християните в България празнуват днес Богоявление! По традиция кръстът се хвърля във водите на реки, езера и дори в Черно море. А за улавянето му се състезават най-смелите вярващи. Във водите на р. Осъм, до с. Козар Белене, за поредна година спазихме традицията. След Божествената света литургия, отслужена в църквата "Св. Параскева Петка", вярващи и миряни се отправиха към реката", съобщават от пресцентъра на Община Левски.

Цветан Маринов Марков, Евгени Богомилов Стефанов, Митко Петков Матев и Евгени Григор Григоров бяха смелчаците да скочат в реката, всички жители на с. Козар Белене.

За втори път, с бързина и съобразителност, спасилият кръста е Евгени Григор Григоров, който беше поръсен за здраве от отец Георги Калчев и поздравен от кмета на Община Левски – г-жа Любка Александрова.

"Нека бъде здрав и късметлия цяла година! Отслужен бе и Велик Водосвет за всички присъстващи. Духовият оркестър "Танасовата музика" от с. Козар Белене придаде настроение на празника", допълват от Община Левски.