Асоциация "Докосни дъгата" сключи споразумение за сътрудничество с Цървена звезда

Новините

27-12-2021, 11:43

Снимка:

Асоциация "Докосни дъгата"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Партньорството им ще бъде по различни проекти и инициативи, свързани с образованието в спорта, здравословния начин на живот и физическата активност

Асоциация „Докосни дъгата“ и женският футболен отбор на сръбския гранд Цървена звезда сключиха споразумение за сътрудничество. Партньорството им ще бъде по различни проекти и инициативи, свързани с образованието в спорта, здравословния начин на живот и физическата активност.

Документът бе официално подписан по време на среща между представители на сръбския клуб и българската асоциация, провела се на емблематичния стадион „Райко Митич“ в Белград, познат и като "Мала Маракана".

Българският екип бе посрещнат изключително топло и радушно в сръбската столица. Асоциацията от своя страна изненада своите домакини със специален подарък – олимпийско вино, символизиращо спортните успехи на България и Сърбия в каратето от Игрите в Токио. Както е известно, Ивет Горанова, която е състезател на КБИ „Петромакс“ – Плевен и е едно от лицата на „Докосни дъгата“, спечели злато за нашата страна в „кумите“ до 55 кг , а Йована Прекович зарадва „плавите“ с титлата при 61-килограмовите.

Председателят на асоциация „Докосни дъгата“ д-р Денислава Ангелова и президентът на ЖФК „Цървена звезда“ Сандра Сремчевич очертаха насоките за съвместната си работа и обсъдиха различни идеи, които в обозримото бъдеще да станат факт. Сред основните им цели ще бъде популяризирането на  дамския футбол сред подрастващите както в двете съседски държави, така и в световен мащаб. Страните се обединиха около това, че женският футбол като цяло е в подем и печели все повече почитатели, но с общи усилия могат да бъдат постигнати още по-добри резултати. Акцент в работата на двете организации ще бъде поставен и върху създаването на възможности за развитие на младите хора на Балканите и в Европа, както и поддържането на среда, в която водеща роля да имат толерантността и равенството.

Д-р Денислава Ангелова и Сандра Сремчевич не пропуснаха да отбележат, че сърбите и българите са най-близки на Балканите, което е още един атестат за изграждането на дългосрочно и полезно сътрудничество.

Припомняме, че само преди няколко седмици „Докосни дъгата“ сключи официално споразумение за съвместна работа и с един от най-силните женски отбори в света – този на Наполи в италианската Серия А, където играе най-добрата българска футболистка Евдокия Попадинова. 25-годишната нападателка е и едно от лицата на асоциацията в спортното направление.