Неправоспособен шофьор е с опасност за живота след верижна катастрофа край Плевен

Крими

22-12-2021, 09:59

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Шофьорите на другите два автомобила не са пострадали и са без наранявания

На 21 декември около 23:40 часа на първокласен път I – 3 - Бяла - Ботевград, в близост до отбивка за град Долни Дъбник, е настъпило ПТП.

Неправоспособният водач на лек автомобил "Шкода Октавия" – 41-годишен от плевенското село Писарово, движейки се по пътно платно с разделителен остров с четири пътни ленти, по посока град Плевен, е навлязъл в насрещната лента. Там е ударил челно насрещно движещия се в лентата си лек автомобил "Ауди А8", управляван от 23-годишен от Долни Дъбник, който е предприел маневра изпреварване на разрешен участък. След удара "Ауди"-то се завърта и блъска странично, изпреварвания от него лек автомобил "Рено Меган", собственост и управляван от 67-годишен от Долни Дъбник.

Вследствие на пътно-транспортното произшествие е пострадал водачът на лек автомобил "Шкода". Той е транспортиран в спешно отделение при УМБАЛ – „Д-р Георги Странски“ – Плевен. Настанен е за лечение с опасност за живота. Издаден му е талон за кръвна проба за алкохол и наркотици. Шофьорите на другите два автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство и пробите са отрицателни. Те не са пострадали и са без наранявания от пътния инцидент.

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт при Базова научно-техническа лаборатория /БНТЛ/ - ОДМВР- Плевен. Образувано е досъдебно производство и е сезирана РП – Плевен. Работата продължава.