Ивет Горанова: Надявам се да върнат каратето за Олимпийсктие игри в Париж

Спорт

13-12-2021, 08:58

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Искам отново да го направя за България", сподели олимпийската ни шампионка

Олимпийската шампионка по карате - Ивет Горанова, сподели пред камерата на БНТ, че се подготвя за Игрите в Париж през 2024 г.

За предаването "Арена спорт" спортист №1 на Българската федерация по карате изрази надежда от МОК да преосмислят решението си и да върнат каратето в програмата на Олимпийските игри във френската столица.

"Сълзите ми на почетната стълбица бяха от много неща - от радост, от национална гордост, от облекчение, че постигнах най-голямата си цел. Знаех, че всички българи гледат и се гордеят с това, което постигнах. Доказахме, че България може да е малка страна, но може да е на най-високото стъпало", започна Ивет Горанова.

"Това, което води към успеха е най-вече упоритостта, трудът, това да вярваш в себе си и във възможностите си, а щом нещо е възможно, то е необходимо да се случи. Пътят е ужасно дълъг, осеян е с много предизвикателства и трудности и ти трябва да ги преодолееш. Дори и да паднеш, трябва да се изправиш с отскок и двойно напред да продължиш", каза още Горанова.

"Децата, които са най-важните в момента, седят и ме гледат с пълни очи, в които аз чета как съм герой и те искат да са на моето място, като искат да черпят умения и да станат по-добри от мен. Моята друга цел е да ги вдъхновявам и мотивирам", заяви младата ни каратека.

"Силно се надявам да се случи магия и да върнат каратето в олимпийската програма за Игрите в Париж през 2024 г. Не знам какво ще стане, но аз се подготвям за това нещо. Искам да съм подготвена и отново да го направя за България", сподели олимпийската ни шампионка.