Челен удар на пътя в Плевенско по чудо завърши без жертви

Крими

07-12-2021, 09:43

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Съдействие за спасяването на пострадалия е оказано и от служители на РСПБЗН – Плевен, които са разпънали и разрязали огънатите ламарини

Водач на автомобил е пострадал при пътен инцидент вчера, информират от МВР.

Около 17.35 часа на пътя между село Горталово и село Беглеж, лек автомобил "Киа Спортидж", собственост и управляван от 68-годишен от село Беглеж, е навлязъл в насрещната пътна лента. Ударил е челно насрещно движещ се в лентата си за движение лек автомобил "Вайсхол Вектра", с водач 32-годишен, също от село Беглеж. Вследствие на пътното произшествие е пострадал шофьорът на лекия автомобил "Киа Спортидж". Той е транспортиран в спешно отделение при УМБАЛ - Плевен, където е прегледан и е установено, че има фрактура на ляв крак. Настанен е за лечение, без опасност за живота.

Водачите на двата автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни.

Съдействие за спасяването на пострадалия е оказано и от служители на РСПБЗН – Плевен, които са разпънали и разрязали огънатите ламарини.

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт при Базовата научно – техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Сезирана е РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква "б" от НК. Продължава работа разследващ полицай.

От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен предупреждават: Внимавайте на пътя – мокри и хлъзгави са настилките. Спазвайте скоростните режими.