НБЛ ще се включи отново в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс

Спорт

27-11-2021, 08:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Националната баскетболна лига ще се включи за поредна година в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс. В периода 27  ноември – 05  декември 2021  година Спешъл Олимпикс България отново ще организират промоционална  кампания  с цел e да се разшири достъпа до спорт за хората с интелектуални затруднения и да се промени живота им чрез баскетбола.

Баскетболната седмица е партньорство на ФИБА Европа и Спешъл Олимпикс Европа от 2004 г. От тогава броят на баскетболистите в Спешъл Олимпикс нарастна от 13 000 до близо 60 000 в Европа. 

В подкрепа на каузата играчите от всички клубове в НБЛ ще излязат за първите си мачове при подновяването на сезона в началото на декември със специални ленти “Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България” на екипите си.

Представители на отборите и Главният мениджър на лигата Сандра Велчева Хънт пък ще се включавт в турнира, който ще се проведе в рамките на Европейската баскетболна седмица Спешъл Олимпикс България на 27  ноември  (събота)  2021  г.  от 10.00 в  тренировъчната  спортна  зала  по баскетбол  на НСА  „Васил Левски“. Надпреварата се организира съвместно с НСА „Васил Левски“ и Ресурсен център –  София.