Тихомир Иванов вече тренира в Гърция

Лекоатлетът призна, че решението да напусне България, не е било лесно

Лекоатлетът Тихомир Иванов обяви, че се мести в Гърция. Плевенчанинът ще тренира в южната ни съседка под ръководството на новия си треньор Георги Помашки.

Най-добрият ни състезател в скока на височина информира за решението си в социалните мрежи.

"Здравейте! Вече два месеца тренирам и живея в гръцката столица Атина под ръководството на новия си треньор Георги Помашки. Решението, което взех след приключването на летния сезон не беше лесно, напускайки България, моето семейство и всички близки в преследване на мечтата за големия скок - този, който ще ме направи щастлив и доволен от себе си. Благодаря на всички вас, които ме подкрепихте в тази следваща стъпка. Аз не отворих нова страница, аз започнах нова книга", написа Иванов.

Георги Помашки вече е със статут на легенда в Гърция. Последният негов възпитаник – Милтиадис Тентоглу, спечели олимпийската титла в скока на дължина в Токио. 23-годишният атлет триумфира с 8.41 метра на финала в японската столица. За Помашки това бе първа олимпийска титла като треньор. Той е кадър на плевенското спортно училищеживее и работи в Гърция вече от 30 години, като неговите атлети са сред най-добрите в света в последните две десетилетия. Сред тях е и Параскеви Папахристу (европейска №1 в тройния скок).