Книги на болни деца дариха от ДГ "Юнско въстание" в Плевен

Плевен Лайф

01-11-2021, 16:28

Снимка:

ДГ "Юнско въстание"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В навечерието на Деня на народните будители в четвърта група „Мечо Пух“ беше проведена инициатива под наслов „Сподели книга“. Тя се състоеше в обогатяване на знанията за българските будители и тяхното ценно наследство, както и допълване на библиотечния фонд на групата с книги, дарени от децата. Те приеха идеята с отворени сърца като споделиха образователни книжки, вълшебни приказки, книжки за оцветяване, интерактивни карти и забавни пъзели. Тази кампания бе факт благодарение на активността и съпричастността на родителите към дейностите в детската градина.

По повод 1 ноември малчуганите от IV Б група решиха да изненадат лекуващите се в Детското отделение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. Бъдещите първокласници дариха повечето от книжките, за да могат лекуващите се деца да се учат, въпреки престоя си в болницата и пожелаха бързо възстановяване. За пореден път малчуганите демонстрираха желание да сторят добро, да зарадват и помогнат на други деца. Поради епедемиологичната обстановка в страната идеята бе осъществена с помощта на една от майките на дете от групата.

"Сърдечни благодарности към д-р Стоянова, която с радост се включи в инициативата и беше наш мост в предаването на образователните материали, защото за доброто няма граници – казаха учителките от група „Мечо Пух“ в ДГ „Юнско въстание“ в Плевен", споделиха от детската градина.