Плевенските полицаи заловиха 25-годишен, съпричастен към телефонна измама в Гърция

Потърпевшата, след поредица от телефонни разговори, е предала на българина сумата от 25 хиляди евро

Вчера плевенските полицаи заловиха българин за телефонна измама в Гърция. Жертвата на схемата е 66-годишна гръцка гражданка. Активните мероприятия са организирани с ефективна кореспонденция между българските и гръцките власти по линия противодействие на телефонните измами.

Плевенски криминалисти със съдействието на техни колеги от сектор „Измами“ при ГДНП – МВР са събрали достатъчно доказателства за ареста на 25-годишен сънародник. Акцията по задържането му е проведена вчера - 26 октомври 2021 година в 16.40 часа в село Ясен. В хода на работата е установено, че той е съпричастен към извършена на 25 октомври в град Аталанти телефонна измама. Потърпевшата, след поредица от телефонни разговори, е предала на българина сумата от 25 хиляди евро. Част от парите са предани от него доброволно и са приобщени към материалите по случая като веществени доказателства.

Първоначално 25-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР на основание чл.72, ал.1, т.1 и във връзка с чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по документирането на престъпната дейност продължава. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен.