Болница "Сърце и Мозък" - Плевен с безплатни прегледи за Световния ден на сърцето

По повод Световния ден на сърцето МБАЛ "Сърце и Мозък" – Плевен, организира Ден на отворени врати с безплатни прегледи на 29 септември с предварително записване.

„Подобряването на осведомеността, превенцията и контрола на сърдечносъдовите заболявания в световен мащаб е фокус на Деня на сърцето през 2021 г. Затова използваме знанията и експертизата си, за да подобрим качеството на живот на нашите съграждани и обявяваме 29 септември - Световния ден на сърцето, за Ден на отворените врати“, съобщи административният директор на болницата Мартин Митев. В този ден именити професори и признати специалисти кардиолози ще консултират всеки, който предварително запише час за преглед както следва:

МБАЛ „Сърце и Мозък“ - Плевен

от 09:00 до 17:00 ч.

На разположение на всички пациенти ще бъдат: проф. Яна Симова, д-р Николай Петров, д-р Олга Янева, д-р Иван Василев 

Телефон за записване: 064 678400

СБАЛ по Кардиология Плевен

На разположение на всички пациенти ще бъдат: проф. Мария Цекова, д-р Елена Велчева, д-р Петко Петков, д-р Росица Тодорова

Телефон за записване: 064 804480

Кардиологичен Медицински Център Плевен

Прегледи ще извършват: д-р Анюта Иванова, д-р Михаил Костов, д-р Марияна Борисова и д-р Даниела Макавеева

Телефон за записване: 064 802196

През последната една година 520 милиона души, живеещи със сърдечносъдови заболявания, са били засегнати от COVID-19. Поради повишената уязвимост към по-тежките форми на вируса, страдащите от сърдечносъдови и други хронични заболявания се чувстват по-изолирани и често пропускат регулярните посещения при специалист. От екипа на „Сърце и мозък“ - Плевен призовават: Грижете се за сърцето си с подходящия здравословен хранителен режим и физическа активност.