Специализирана операция на "Пътна полиция" в цялата страна от днес до 7 септември

Апелът към водачите: Спазвайте Закона за движение по пътищата, за да не се допуснат тежки инциденти

От днес (3 септември) до 19.00 часа на първия работен след поредицата от почивни дни (7 септември) е в ход специализирана полицейска операция, насочена към безопасността на движението по пътищата.

Очаква се трафикът да е значително натоварен заради прибиращите се както от морето, така и от Гърция през предстоящите 3 почивни дни, коментира главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Създадена е организация за регулиране и подпомагане на движението на изходите на столицата и основните пътни направления в страната. Приоритетно ще се контролират скоростните режими, ще се следи и за недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества. При необходимост екипите ще бъдат в готовност за регулиране и подпомагане на движението. Ангажиран  е целият наличен състав на Пътна полиция.

Гл.инспектор Близнаков припомни, че със заповед на АПИ е ограничено движението на моторни превозни средства над  12 тона по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и в района на Кресненското дефиле. Предприет е много стриктен контрол  на скоростта - по основните пътни направление той ще се осъществява чрез  движение в  транспортния поток, точките за разполагане на технически средства ще се променят  динамично.