Стойка Кръстева бе почетен гост на Международния ден на бокса в Белград

Олимпийската шампионка присъства заедно със своя съпруг Борил на честванията в Белград в петък вечер.

Олимпийската ни шампионка от Токио Стойка Кръстева имаше честта да бъде специален гост на Международния ден на бокса на АИБА. Родната звезда, която преди три седмици ликува със златния медал на турнира в японската столица в категория до 51 килограма, присъства заедно със своя съпруг Борил на честванията в Белград в петък вечер.

Стойка имаше възможността да участва в няколко събития, като заедно с нея бяха легендата на професионалния бокс Рой Джоунс-младши, както и актуалната звезда от олимпийския ринг Олександър Книжняк (Украйна).

"За мен бе чест да съм сред тези имена. Въпреки лошото време, тъй като в Белград валя дъжд, към събитието имаше сериозен интерес и се събраха много дечица. Организаторите се бяха постарали, за мен като цяло бе едно вълнуващо преживяване. Позитивно и приятно – не всеки ден имаме честта да видим такива боксьори на живо. Към нас бяха причислени и няколко човека, които да ни помагат, ако имаме въпроси или пък нещо да имаме нужда. В това отношение бяхме посрещнати много добре”, сподели преживяното Стойка.

Тя разказа и за личната си среща с Рой Джоунс-младши, бивш световен шампион в четири различни категории на професионалния бокс. „Имахме честта да наблюдаваме тренировката на Рой Джоунс-младши. Присъствахме на няколко събития – полагане на паметника на Освобождението и на пресконференции също така. Той е доста приветлив, не отказа на никого да се снима, да поговори”, каза още Кръстева.