Гергана Нейкова от МГ "Гео Милев" - Плевен получи "Национална диплома" за отличен успех

Гергана Нейкова е постигнала отлични резултати по всички учебни предмети

Днес в заседателната зала на Областна администрация - Плевен се състоя официална церемония по връчване на почетното отличие "Национална диплома" за отличен успех. Областният управител Марио Тодоров, зам. областният управител Иван Петков,  началникът на Регионалното управление на образованието – Плевен Албена Тотева, семейството на зрелостничката, директорът на МГ "Гео Милев" - Плевен, присъстваха на официалната церемония.

Областният управител връчи Националната диплома на Гергана Нейкова с думите: "Наистина съм горд, че науката и образованието продължават да бълват такива кадри. Дерзай и на добър час!“

През годините на обучение в Математическа гимназията, Гергана Нейкова е постигнала отлични резултати по всички учебни предмети. В учебните часове показва любознателност, инициативност, дълбочина на мисълта и аналитични умения. Тя е амбициозна и трудолюбива. Високите постижения на Гергана в овладяването на знания и умения по различните учебни дисциплини се дължат както на силната ѝ мотивация за учене и себеутвърждаване, на нейната упоритост, последователност и целенасоченост, така и на вродения ѝ стремеж към развитие. Притежава изявен интерес към хуманитарните науки – български език и литература, история и цивилизация, английски език.

През учебната 2018/2019 г. ученичката е отличена на Национална викторина по английски език „Образованието на бъдещето“ в гр. София, проведена в два етапа: ноември 2018 г. – март 2019 г, организирани от Darby – с присъдени първо място на областно ниво и четвърто място на национално ниво. Гергана Нейкова участва в The Project Competition 2018, организирано от Оксфордския университет.

През учебните 2017/2018 и 2018/2019 г. участва в Общинския и в Областния кръг на олимпиадата по български език и литература, както и в състезание по български език и литература „Любословие“ през учебната 2017/2018 година. Гергана е творческа личност. Тя е съавтор на сценария и водеща на традиционно за МГ „Гео Милев“ литературно четене, посветено на 24 май – деня на славянската писменост, просвета и култура, проведено на 11.05.2019 г. На 15.01.2019 г. е част от екипа  рецитатори, включени в програмата за отбелязване патронния празник на училището.

Гергана Нейкова е избрана за асистент от знаменната  група на българския национален флаг при МГ „Гео Милев“ - Плевен за учебната 2020/2021г.

Национална диплома се издава на ученици в годината на завършване на средното им образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и едно или повече отличия, получени в 11 или в 12 клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта.