Президентът Радев приветства випускниците на ВВВУ "Георги Бенковски" в Плевен

Държавният глава участва в тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на випускниците

Държавният глава Румен Радев участва в тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”. Церемонията се състоя на площад „Възраждане“.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния строй, връчи дипломата, пагоните и наградата на първенеца на випуска и приветства випускниците на ВВВУ, съобщават от пресцентъра на общината.

Випуск`2021 "Георги Стойков Раковски" е 70-и след създаването на НВВУ "Георги Бенковски" през м. септември 1945 г. През настоящата учебна година завършват 43 курсанти /от тях 6 девойки/, обучавани по 8 военни специализации, с общ среден успех от следването Много добър 4,98 и успех от държавните изпити Много добър 5,19.

Първенец на Випуск 70-и „Георги Стойков Раковски“ е лейтенант инж. Александър Антонов Недялков, специализация „Летец-пилот“. Той завършва обучението си с общ среден успех Отличен 5,92 и от държавните изпити – Отличен 6.00. В комплексното класиране лейтенант Недялков отново е първенец с 91,66 точки. С най-висок успех от курса на обучение – Отличен 5,99, е виетнамският студент Хоа Ван Нгуен, който взе държавния си изпит с Отличен 6,00.