Димитър Пенчев: Ще се постарая да заслужа, доверието което ми оказват

Предстои му участие на световно първенство в нова за него категория -71кг.

Световният вицешампион и носител на европейска и балканска титли в аматьорския кикбокс Димитър Пенчев ще е капитан на националния отбор в направление рингови стилове.

32-годишният състезател на спортен клуб „Скорпион“ Плевен бе известен лично от ръководството на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай в лицето на председателя Галин Димов и старши треньора на националния отбор Владимир Вълев на международния лагер в национална спортна база „Спортпалас“ във Варна.

Димитър Пенчев заменя на капитанското място най-титулованият ни състезател Атанас Божилов, който обяви, че повече няма да се състезава в аматьорския кикбокс и ще продължи развитието си само в професионалното направление.

"Не очаквах да изберат точно мен. Бях много изненадан и благодаря на ръководството на БККМТ. Ще се постарая да заслужа, доверието което ми оказват. Предстои ми участие на световно първенство в нова за мен категория -71кг. Преди това успехите ги постигнах в кат. -67кг. Мисля, че и този път ще успея да се класирам на призовите места",  заяви новият капитан на нац. отбор по кикбокс рингови стилове Димитър Пенчев.