Северозападната Трета лига ще стартира на 7 август

Мачовете вече ще се играят в събота

Футболните срещи от новото първенство на Северозападната Трета лига вече ще се играят в събота, а не както досега – в неделя, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Бончо Генчев, цитиран от borbabg.com. Шампионатът стартира на 7 август (събота) от 18:00 часа. Програмата за първенството ще стане ясна на 20 юли, когато е традиционната предсезонна среща с ръководителите на футболните клубове от Северозападна България, участници в третото ниво на родния футбол. Работният форум ще се проведе в конферентната зала на Спортен комплекс "Ивайло" от 11:00 часа.

На този етап се очертава състав на групата от 17 отбора: Локомотив (Горна Оряховица), Вихър (Славяново), Янтра (Полски Тръмбеш), Севлиево (Севлиево), Спартак (Плевен), Ботев II (Враца), Партизан (Червен бряг), Павликени (Павликени), Локомотив 1927 (Дряново), Дреновец (Дреновец), ОФК Локомотив (Мездра), Академик (Свищов), Левски 2007 (Левски), Първа атомна (Козлодуй), Бдин 1923 (Видин), Етър II ВТ (Велико Търново), Пещера (Галата).

Семинарът на съдиите и делегатите, които ще обслужват срещите за първенството, е на 1 август (събота) на стадион "Ивайло".