Общоградското средношколско общежитие в Плевен с първа награда от конкурс на БАН по правопис

Инициативата е в подкрепа на правилното използване на българския език, неговото съхраняване и насърчаване на правописната грамотност

Ученик от Общоградското средношколско общежитие в Плевен е отличен с първа награда в индивидуалното класиране на тазгодишното издание на конкурса “Написаното остава. Пиши правилно!“, организиран от Института за български език при БАН. Отличието е за единадесетокласничката Зорница Здравкова, която е една от общо 30-те средношколци на ОСО - Плевен, участвали в конкурса.

"Инициативата е в подкрепа на правилното използване на българския език, неговото съхраняване и насърчаване на правописната грамотност. Да си грамотен е уважение първо към себе си и после към другите. Благодарни сме на нашите ученици и учители за участието в инициативата и достойното представяне“, сподели Веселка Лилова, директор на ОСО - Плевен. В продължение на седмица ученици от гимназиален етап на осем плевенски училища показваха знания и умения в тематични диктовки, слушане с разбиране и размисли върху текстовете в организираните часове по интереси в Общежитието.

В резултат на проведената езикова подготовка под ръководството на преподавателите Цветан Басаров и Свилен Стойчев 30 гимназисти от ОСО - Плевен се включват в конкурса на БАН. В резултат на усърдието и екипната работа идват и наградите с плевенски адрес.