Кралев: Отстраняването на проф. Кантарджиев е недопустима проява на реваншизъм

"Най-лошото е, че този път репресивният апарат на Румен Радев посегна на уважаван лекар", заяви доскорошният министър на спорта

Отстраняването на проф. Тодор Кантарджиев е недопустима проява на реваншизъм от страна на служебното правителство на Румен Радев. Това написа Красен Кралев на профила си във Фейсбук. По-рано днес проф. Кантарджиев беше освободен от директорския пост в НЦЗПБ с решение на здравния министър доц. Стойчо Кацаров.

"Предизборният щаб на кандидат-президента за поредeн път доказа, че професионализма и човешките качества подлежат на наказание, без право на обжалване. Най-лошото е, че този път репресивният апарат на Румен Радев посегна на уважаван лекар. Професор Кантарджиев посвети последните години на борбата с коронавирус пандемията, която засегна хиляди българи и техните семейства. Днес беше наказан", допълва бившият спортен министър

"Интересно ми е дали Бойко Рашков, който е по-възрастен от професор Кантарджиев, също ще бъде “пенсиониран” с мотив преклонна възраст?", пита в заключение Кралев.

Десетки служители на Националния център за заразни и паразитни болести – лекари, сестри, лаборанти, учени - се събраха по-рано днес на протест пред Министерството на здравеопазването в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев.