ОСО - Плевен с първо издание на Детски футболен турнир

Инициативата е изцяло по идея на екипа на Общежитието и е част от проявите, посветени на 1 юни - Ден на детето

Първо издание на Детски футболен турнир, организиран от Общоградското средношколско общежитие /ОСО/ в Плевен, събра тази седмица любители на футбола от училища в общината в спортния ФК "Плевен" в града. Инициативата е изцяло по идея на екипа на Общежитието и е част от проявите, посветени на 1 юни - Ден на детето.

Четири отбора мериха сили на терена - отборът на домакините от ОСО - Плевен, ръководен от възпитателя Ивайло Христов, млади футболни надежди от СУ "Стоян Заимов" и ПГ по лозарство и винарство „Александър Стамболийски” в града, и представители на с. Бохот. След оспорвана и емоционална надпревара и за състезателите, и за публиката, отборът на ОСО - Плевен заслужено се поздрави с първото място. Втори се класираха представителите на с.Бохот, трети е отборът на СУ "Стоян Заимов".

"Като организатори и домакини на турнира се радвам, че успяхме да накараме децата да спортуват. Поздравления за страхотното представяне на всички отбори. Във време, когато масово подрастващите прекарват по-голямата част от свободното си време пред мониторите, за нас е важно да покажем, че да се спортува е хубаво. Спорът е здраве, изгражда характера, учи на спортсменство и не на последно място - носи много приятни емоции“, сподели след награждаването Веселка Лилова - директор на Общоградското средношколско общежитие. Тя поздрави участниците с доброто представяне и благодари на екипа, помогнал за успешната реализация на инициативата:

"Успяхме да направим всичко това с ентусиазма на новото попълнениe в екипа ни в лицето на педагога Ивайло Христов. Благодарности и за Николай Тодоров за предоставената възможност за реализация на събитието, и не на последно място - благодарност към всички отбори, които се включиха.“

Намерението на организаторите от ОСО - Плевен, е Детският футболен турнир да стане традиционен. Спортните прояви в Общежитието продължават и на 27.05.2021 г. с волейболна надпревара и участие в спортните инициатива на Община Плевен.