Радослав Панталеев навлиза в заключителната фаза на подготовката за Париж

Плевенчанинът ще продължи подготовката си за европейската олимпийска квалификация в София

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за мъже – Жоел Арате, изрази задоволството си от проведения международен спарингов лагер в Молдова. В края на миналата седмица част от представителния ни тим бе в Хънчещ, където игра официални спаринг мачове с боксьори от Молдова и Румъния. Участие в него взеха Даниел Асенов (52 кг), Ясен Радев (57 кг), Кирил Русинов (64 кг), Рами Киуан (69 кг), Симеон Чамов (75 кг), Кристиян Николов (81 кг), Радослав Панталеев (91 кг) и Петър Белберов (+91 кг).

"Лагерът премина много добре и ни беше от огромна полза. Хубавото е, че боксьорите ни срещнаха солидни противници, като Даниел боксира с румънеца Гирлеану, който има квота за Токио. Хареса ми как се представиха нашите момчета. Вече навлизаме в заключителната фаза на подготовката. Симеон Чамов и Радо Панталеев изиграха хубави срещи. Петър Белберов също показа добра форма, макар да има нужда от още малко време, за да натрупа игрови ритъм. Сегав София ще прави спаринги с Йордан (Морехон), който ще му помогне по-бързо да натрупа игрова практика. Въпреки че три месеца бе извън ринга, си личи огромното му желание да спечели квотата. Останалите момчета се готвят за европейското първенство за мъже до 22 години, което започва на 15 юни в Италия и също бе важно да участват в тези спаринги”, сподели Жоел Арате. Националите ще продължат подготовката си за европейската олимпийска квалификация в София.

Припомняме, че от мъжкия ни национален отбор в Париж ще боксират Симеон Чамов, Радослав Панталеев и Петър Белберов. Турнирът е довършителен от квалификацията миналата година в Лондон и ще се проведе от 4 до 8 юни.