Докога ще продължат валежите?

Превалявания в четвъртък се очакват с различен интензитет почти в цялата страна, на места с гръмотевици

В следващите 48 часа Балканите остават под влиянието на циклон, преминаващ северозападно от България. Студеният му фронт се придвижва на югоизток. Превалявания в четвъртък се очакват с различен интензитет почти в цялата страна, на места с гръмотевици. Това сочи прогнозата на Нова тв. Ще се усили вятърът около обяд, а с него температурите ще се колебаят от 17-18 градуса на северозапад до 26-27 градуса на югоизток.

В планините почти навсякъде ще превалява с гръмотевици. По високите части ще превали сняг. Заради вятъра ще е хладно – с дневни температури от 4 до 11 градуса. Около крайбрежието до обяд ще превалява на север, след това и по южните брегове, където валежите ще са с гръмотевици. Температурите в топлата част на денонощието - в широки граници – от 19 градуса на север до 24-25 на юг.

В петък ще остане ветровито с по-силни пориви на югоизток. Отново ще превалява с по-значителни количества в часовете до обяд и ранния следобед на югоизток. Привечер от запад на изток облачността ще се разкъсва. Почивните дни и 24 май ще са топли и без валежи. Дневните температури в някои райони в неделя ще достигнат около и над 30 градуса.