Пътна полиция провежда традиционната си кампания "Абитуриенти"

Предприети са необходимите мерки за недопускане на инциденти по време на абитуриентските балове

В ход е традиционната кампания на Пътна полиция „Абитуриенти“, чиято цел е да се осигури безопасността на движенето по пътищата по време на проявите, свързани с баловете и 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

От „Пътна полиция“ отново припомнят на зрелостниците отговорността им и като водачи, и като пешеходци, както и задължението на всеки пътник в автомобила да поставя предпазен колан. На място полицейски екипи ще проверяват превозните средства за наличието на регистрация и задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, стриктно ще следят за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и на такива, които нямат свидетелство за управление на МПС. Пътните полицаи ще контролират и за други нарушения по Закона за движението по пътищата.

При констатиране на нарушение, ще се взема отношение - на място, ако то е грубо и има предпоставка непосредствено да пострада човек, или по-късно - на база записи от видеонаблюдението в областта.