Плевенчанин стана заместник-министър на отбраната в служебното правителство

Пламен Йорданов е възпитаник на ВНВВУ "Георги Бенковски"

Със заповед на министър-председателя на Република България бригаден генерал /о.р/ Стефан Янев  № КВ-290 от 14.05.2021 г. на длъжността "Заместник-министър на отбраната" е назначен Пламен Христов Йорданов.

Полковник /о.р./ Пламен Йорданов е роден на 23.03.1965 г. в Плевен. Завършил е първото в България Спортно училище "Георги Бенковски" в родния град. През 1988 г. се дипломира като магистър във ВНВВУ "Георги Бенковски“ по специалността „Свръзки и РСТО“.

С отличен успех завършва ВА "Г.С.Раковски" през 1999 г.. Висш щабен курс - през 2008 г., а през 2012 г. и генерал-щабния курс на ВА "Г.С.Раковски" като магистър по "Стратегическо ръководство на Въоръжените сили" и първенец на випуска.

Кариерното му развитие е свързано с авиобаза "Доброславци", корпус ПВО. Полковник  /о.р./ Пламен Йорданов е сред основателите на Съвместното командване на силите и четвъртия по ранг в командването.

Освободен е от военна служба на 22.03.2021 г. със заповед на министъра на отбраната.

Владее английски и руски език. Женен, с две деца.

"След твърде кратката почивка – ново професионално и лидерско предизвикателство – заместник – министър на отбраната в служебното правителство! Личният състав на ВВВУ „Георги Бенковски“ и военнослужещите от гарнизон Плевен му пожелават здраве и вдъхновение!", написаха отттам.