Шофьорка блъсна 79-годишна баба на пешеходна пътека в Плевен

За часове след инцидента пътна полиция при ОДМВР – Плевен издири водачката

Шофьорка блъсна пешеходка на пешеходна пътека в Плевен, транспортира пострадалата до болнично заведение и си тръгна. За часове след инцидента пътна полиция при ОДМВР – Плевен издири водачката.

На 10 май 2021 година около 11:20 часа в полицията е постъпил сигнал за лице, пострадало при пътно-транспортно произшествие и намиращо се в лечебно заведение в областния град. Незабавно са изпратени полицейски служители за изясняване на случая. Установена е самоличността на пострадалата – 79-годишна от Плевен, която била с фрактура на китката на дясната ръка и на дясна тазобедрена става. Тя е настанена в клиниката по травматология без опасност за живота. След беседа с жената е изяснено, че същия ден сутринта, около 09:00 часа в ж. к. "Сторгозия" на улица "Цар Самуил", на пешеходна пътека е била блъсната от лек автомобил. След проведени оперативни действия служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен установяват автомобила, участник в пътното произшествие - "Пежо 206". Изяснило се, че зад волана е била 46-годишна плевенчанка. Тя завивала надясно по улица "Цар Самуил" в посока кръгова връзка "Сторгозия" и не пропуснала пресичащата на пешеходна пътека пешеходка. Блъснала възрастната жена с предната част на автомобила, после е откарала до най-близкото медицинско заведение и си тръгнала.

Водачката е изпробвана за употреба на алкохол с техническо средство "Алкотест дрегер", като пробата и е отрицателна. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3, б. "а", във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.