Роси Денчева с нова титла, спечели на двойки в Свиленград

Плевенчанката се класира и за финала на сингъл

Тотален триумф за българските тенисисти на турнира до 14 г. от трета категория на Тенис Европа в Свиленград.

Росица Денчева и Мая Александрова триумфираха с титлата по двойки при девойките. Във финала Денчева и Александрова победиха с 6-1, 6-7(1),10-6 Ива Иванова и Найра Геворкян (Русия).

На двойки при юношите Никола Маринов и Павел Маринов спечелиха второ място. Българите отстъпиха във финала със 7-5, 5-7, 3-10 на поляците Гарбиел Войчички и Никодем Барчик.

Павел Маринов и Александър Василев се класираха за финала на сингъл при юношите. На полуфиналите Маринов победи с 6-3, 4-6, 7-5 Анас Маздрашки. Василев пък се наложи над Лука Янкуловски (Северна Македония) с 4-6, 6-0, 6-1.

За финала на сингъл при девойките се класираха Росица Денчева и Елизара Янева. На полуфиналите Денчева победи с 6-0, 6-3 Ева Йонеску (Румъния). Янева пък се наложи със 7-5, 6-3 над Ива Иванова.

Това състезание е поредното доказателство за изключително силните турнири, които Българската федерация по тенис организира на родна земя, давайки предпоставка на българските таланти да се срещат с най-добрите в Европа и да печелят точки за европейската ранглиста.

За безопасното провеждане на турнира са взети всички превантивни и противоепидемични мерки.