Ще има засилен контрол по пътищата в област Плевен по празниците

Целият състав на Пътна полиция при ОДМВР – Плевен е ангажиран

Целият състав на Пътна полиция при ОДМВР – Плевен е ангажиран с дейности, насочени към повишаване безопасността на движението по пътищата в областта. Във връзка с очаквания интензивен трафик на 29-ти и 30-ти април 2021 година полицейските екипи ще са насочени към натоварените участъци от пътя, като полицаите ще подпомагат и регулират движението. Всички технически средства за контрол на скоростните режими ще бъдат разположени по пътната мрежа.

"Апелираме към водачите да се съобразяват с въведените ограничения на скоростта, да шофират спокойно и търпеливо, и да не предприемат рискови изпреварвания. Шофьори с агресивно поведение ще бъдат извеждани от транспортния поток и обстойно проверявани", информират от МВР.

Идентична е организацията и за 4-ти и 9-ти май, когато се очаква натоварване на движението, обратно към големите градове. В останалите почивни дни и в навечерието на Великден в цялата област ще се извършват засилени проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества и неправоспособни водачи, като са включени териториите на малките населени места, курортните селища и комплекси.

От Пътна полиция напомнят на водачите и пътниците в автомобили да спазват правилата за безопасно придвижване, защото всички нарушители, снимани от стационарни или мобилни полицейските камери, ще бъдат глобявани по предвидения в закона ред. Мобилните камери са много ефективни, защото чрез тях може да се снима не само превишена скорост, а и много други опасни нарушения като неправилно изпреварване, отнемане на предимство, движение в насрещното платно или пътници, показващи се от прозорците или люковете на автомобили, по време на движение и т.н. Пътната безопасност е обща отговорност!