Тежка катастрофа край Долни Дъбник, рязаха ламарини, за да извадят ранени

Двамата водачи са транспортирани в ЦСМП - Плевен

На 24 април в 19:28 часа от НССПЕЕН- 112 в РУ Долни Дъбник е получен сигнал за настъпило ПТП. Инцидентът е станал на пътя на около 2 км от село Крушовене в посока село Байкал. Местопроизшествието незабавно е посетено от полицейски служители и е извършен оглед.

Установено е, че водачът на „Фолксваген“ 31-годишен от Кнежа, е бил спрял на платното за движение след ляв завой в посока село Крушовене. Друг автомобил  „Фолксваген Пасат, идвайки от село Байкал, при излизане от завоя, се блъска челно в задната част на спряната кола. Шофьор на втория автомобил е 26-годишна от Плевен. От удара двата автомобила излизат от платното за движение.

Съдействие за изваждане на ранените от огънатите ламарини е оказано от служители на У ПБЗН - Долна Митрополия.

Двамата водачи са транспортирани в ЦСМП - Плевен. При прегледа на мъжа е установено, че е със счупени пет странични и предни израстъци на прешлени на кръста и е с мозъчно сътресение. Настанен е за лечение в Клиника по неврохирургия без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта. При прегледа на другия водач е установено, че е със сътресение и натъртвания без опасност за живота. Жената е освободена за домашно лечение. Тя е изпробвана с техническо средство „Алкотест дрегер“, като уредът е отчел 0,16 промила в издишания въздух.

Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“ от Наказателния кодекс. Работата продължава разследващ полицай.