Спартак надви Черно море Тича след продължение

Мачът бе от програмата на 22 кръг на НБЛ

Спартак и Черно море Тича изиграха много резултатен двубой в Плевен, спечелен от домакините със 103:98 след продължение. Мачът бе от програмата на 22 кръг на НБЛ, но бе отложен заради положителни PCR-тестове в тима на варненци и наложена карантина, припомня сайтът на НБЛ.

Очаквано, сблъсъкът между два от отборите на дъното в класирането бе много оспорван и равностоен. „Моряците“ показаха страхотен хъс в първите минути и спечелиха първата част с 8 точки разлика. След напълно равностойна втора четвърт, в третата домакините излязоха преобразени и не само успяха да наваксат изоставането си, но и да поведат с малко. В последните минути и секунди на редовното време драмата в зала „Балканстрой“ бе пълна. 4 минути реди края „моряците“ водеха с 4 точки. 53 секунди преди сирената с успешни атаки на Любен Пасков и Тодор Тодоров плевенчани изравниха, но Георги Боянов с тройка изведе Черно море Тича напред. Димитър Маринчешки върна две точки, но Александър Стойков отново възстанови разликата с два успешни фаула. 2 секунди преди края Мартин Стефанов фаулира Маринчешки, който бе точен за 85:85 и прати мача в продължение. В овъртайма плевенчани показаха по-здрави нерви и след отлични прояви на Маринчешки и завърналия се след контузия Николай Маринов спечелиха мача.

Маринчешки игра над 41 минути и завърши с 35 точки. Пасков добави 19 точки и 12 борби. С 14 се включи Ивко Ивков, а с 13 – капитанът Тодор Тодоров.

На 4 април Спартак Плевен приема Левски Лукойл.