Два кислородни концентратора дари МЗ на плевенска болница

Здравният министър направи инспекция на ваксинационния процес в Плевен

Mинистърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и директорът на РЗИ-Плевен д-р Илиян Минчев направиха инспекция на ваксинационния процес в града.

В Плевенска област се увеличава броят на хоспитализираните с Covid-19. Всички лечебни заведения ще увеличат леглата в Covid отделенията с 20 процента, съобщи здравният министър Костадин Ангелов след обиколка в болниците в областния град.

Административният директор МБАЛ "Сърце и мозък" Мартин Митев пък информира на профила си във Фейсбук, че лечебното заведение е получило ценно дарение от здравния министър.

"С благодарност към държавата и Министерство на здравеопазването за подкрепата и дарените ни днес два кислородни концентратора, необходими при лечението на ковид болни. Министър проф. д-р Костадин Ангелов и неговият заместник Евгени Григоров, заедно с директора на РЗИ - Плевен д-р Илиян Минчев посетиха днес МБАЛ „Сърце и мозък“. Министър Ангелов лично инспектира процеса на ваксинация в болницата и разгледа отделението за лечение на ковид болни", написа Митев в социалната мрежа.