Тихомир Иванов замина за Европейското първенство в зала в Полша

"Ще гоня лично постижение за сезона, а защо не и личен рекорд", сподели плевенчанинът

Най-добрият български състезател в скока на височина при мъжете в момента Тихомир Иванов замина за Европейското първенство в зала в Торун без конкретни очаквания за класиране, съобщава sportal.bg. Иванов стана шампион на Балканите в Истанбул през миналия месец с резултат от 2.25 метра. Това е и най-доброто му постижение през сезона. В зала възпитаникът на Георги Гетов има личен рекорд от 2.28 м.

“За начало съм радостен, че имаме голямо състезание след миналогодишния сезон, който беше доста кратък. Честно казано не знам какви са ми очакванията – тази година реших да не си поставям очаквания, а просто да отида и да скачам. И ако имам късмет, да стане каквото трябва да стане. Сезонът ни не беше така гладък, както искахме – имахме проблеми, които попречиха и не сме имали възможност да скачаме на тренировка. Но на последните няколко тренировки скоковете започнаха да се получават много добре, така че за момента съм добре.

Зимният сезон е доста кратък, всичко е набутано в един месец. Това донякъде не ни позволява пълно разгръщане на потенциала, но се радвам, че съм здрав.

Имах проблеми с глезените и това ми пречеше да скачам на тренировка, а като не мога да скачам на тренировка, не мога да си върша работата. След това отивам на състезание и буквално каквото стане. Но в момента не е така, което ме прави радостен”, сподели Иванов на летище “София” днес преди заминаването за Полша.

“Ще гоня лично постижение за сезона, а защо не и личен рекорд. На Балканиадата в Истанбул аз исках да направя опити на 2.30 м, тренерът искаше да скачам на 2.28 м, но му казах, че по-добре сега да правя опити на 2.30 м, отколкото на Европейското да ми се случи и тепърва да правя опити на тази височина”, добави той.

“Европейското си е за зимата. Дали ще е стъпка към Токио, не се знае, тъй като не се знае дали ще има Токио. Всичко се говори – днес ще има, утре няма да има, не знам и аз”, коментира Иванов предстоящите Игри в Токио през лятото.