Момченце е първото бебе, родено през 2021 година в община Левски

Иван е първо дете на Златина Златева и Панталей Мераков

По традиция на 21 януари – Бабинден, кметът на община Левски – Любка Александрова честити щастливото събитие на родителите и отправя сърдечен поздрав към акушер –гинеколозите, към всички които имат привилегията и отговорността да помогнат за появата на нов живот.

Днес, в Деня на родилната помощ, в АГ отделението на "МБАЛ - Левски" ЕООД хубавата традиция събра отново екипа за празничен поздрав и признателност, за надежда.

Първото бебе родено през 2021г., жител на община Левски е Иван Панталеев Иванов. Той идва на този свят на 6 януари с операция „секцио” в 19:10 ч. цели 3,900 кг. и 52 см. в АГ Отделението на болницата в Левски. Иван е първо дете на Златина Златева и Панталей Мераков. За своята радост, първа рожба, благодарят на екипа: д-р Петков, д-р Пенчев, д-р Димитров, д-р Петкова, акушерките Даниела Русанова, анестезиолога Янка Русанова, санитарката Митка Николаева.

Кметът на община Левски – Любка Александрова поздрави първия гражданин на общината за 2021г. и пожела да е здрав и щастлив, да се радва на много любов от своите родители. Да има спокойно и щастливо детство, да порасне голям мъж и се научи да сбъдва мечтите си. Кметът на общината сърдечно поздрави и екипа на отделението, който в трудните времена се бори за живота. Високият професионализъм на експертния екип, начело със завеждащия АГ отделението д-р Петков, въпреки трудностите, показва, че когато се работи и с любов, успешно се отстоява на предизвикателствата, подчерта г-жа Александрова. Здраве и сила, да продължават да помагат живота да се ражда, повече бебенца през годината- пожела, и заяви и занапред подкрепата на Община Левски.

С песни и наричания, по стара българска традиция, ЖФГ „Детелина” при НЧ „Георги Парцалев-1901” поздрави бебенцето, семейството, акушер-гинеколозите и всички в отделението. Песни, цветя, здравец и подаръци прибавиха градус настроение към празника.