Приемат творби за конкурса за рисунка в рамките на пчеларското изложение в Плевен

Това издание на конкурса ще се проведе онлайн

19-то издание на Националния конкурс /с международно участие/ за детско творчество – изобразително и приложно изкуство и пластика, част от съпътстващата програма на Международното пчеларско изложение в Плевен 2021 г., ще се проведе онлайн.

Организатори на конкурса са “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, темата - “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”.

В това издание, поради неговата специфика, ще се приемат творби само в раздел изобразително изкуство /пастели,акварел,темперни и маслени бои/ както и работи върху стъкло, керамика и др. без ограничения на стил, техника и материали, заснети в добро качество.

Възрастовите групи са: до 6 год., от 7 до 12 год. (вкл.); от 13 до 16 год. (вкл.). Всяко дете може да участва с максимум 2 рисунки, като снимките трябва да бъдат придружавани от три имена, възраст, град, адрес, телефон за връзка и училище/школа.

Жури от специалисти-художници и педагози, и представители на организаторите ще селектира най-добрите детски произведения, които ще участват в онлайн изложба качена на сайта на изложението и във фейсбук страниците, свързани с форума.

За отличените творби - първо, второ, трето място и поощрения /по възрастови групи/ са предвидени награди – грамоти и пчелен мед осигурени от “Партнерс експо” ООД и от Областния пчеларски съюз – Плевен.

Дипломите в електронен вариант ще бъдат разпращани на участниците в продължение на 20 дни от момента на публикуване на резултатите.

Млади художници от цялата страна могат да изпращат творбите си на: [email protected] и [email protected]. до 10 февруари,2021 г.

За допълнителна информация - тел.0877 893 977, Мариета Георгиева