Над 13 000 лева са събрани "За децата на героите в бяло"

Продължава събирането на данните от цялата страна за загубилите битката с коварната болест Covid-19 медици

В навечерието на Коледните празници Българският лекарски съюз, с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации "Защото сме хора" и "Благодаря Ви, че Ви има", стартира инициатива за финансово подпомагане на децата на починалите от Covid-19 медици под надслов: “За децата на героите в бяло”.

За краткото време от старта на инициативата по дарителската сметка към 11 часа на 08.01.2021 г. са събрани 13 060 лв. Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи е сред дарителите със сумата от 5 000 лв.

БЛС благодари на всички дарители, фирми и частни лица, които протягат ръка в тежък момент.

До този момент в централата на БЛС е постъпила информация за десет деца, на възраст между 5 и 16 години, на които Covid-19 отне родител - медик. Продължава събирането на данните от цялата страна за загубилите битката с коварната болест Covid-19 медици, които оставиха деца сираци.

През последните близо 11 месеца десетки медицински специалисти, загинаха изпълнявайки служебния си дълг, а съдбите на техните семейства останаха белязани завинаги. Още през май месец миналата година Български лекарски съюз откри сметка за подпомагане на семействата и близките на починалите от Covid-19 медици и за щастие успяхме да помогнем на част от тях. Сега обаче те отново имат нужда от подкрепа.

Инициативата "За децата на героите в бяло" не може да върне най-ценното: бащата на децата им, майката в семейството. Може обаче да даде път на доброто и човешкото във всеки от нас.

В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем!

Ако искате и Вие да помогнете на семейството и близките на починалите от COVID-19 медици, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19

Децата на Героите в бяло имат нужда от Вашата подкрепа!

Само заедно можем да се справим!

С цел прозрачност, събраните средства от каузата ще бъдат насочени от Българския лекарски съюз и Ники Кънчев към децата на изгубилите битката с коварната болест български медици. Информацията за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана на сайта на БЛС: blsbg.com, на Facebook и Instagram страниците на съсловната организация.