Осветиха знамената на плевенските военни (Снимки)

Бойните знамена са част от славната история на България, отбеляза в словото си бригаден генерал Юлиян Радойски

Тържествен Богоявленски ритуал по благославяне на бойните знамена се проведе в Плевен. Събитието уважиха представители на местната власт от областта, командирите на трите формирования, част от ВВС и Сухопътните войски и председателите на военно-родолюбивите организации.

Плевенски свещеници отслужиха водосвет и молитва „За успех на народа”, след което осветиха бойните знамена на ВВВУ „Георги Бенковски“, Единния център за начална подготовка, Военновъздушна учебна база, Областната организация на съюза на офицерите от запаса и резерва, Асоциацията на Сухопътните войски, Дружество „Военноинвалид” и клуб „Традиция”.

В словото си бригаден генерал Юлиян Радойски- началник на Плевенския гарнизон припомни, че българските воини не допускат нито едно българско знаме да попадне в плен, бранейки светинята със собствения си живот. „Бойните знамена са част от славната история на България. И през 2021 година бойните знамена ни мобилизират, вдъхновяват да продължим да пишем съвременната история на българската армия”, каза още бригаден генерал Юлиян Радойски.

Тържественият ритуал приключи с обща снимка пред мавзолея „Свети Георги Победоносец”.