ОДМВР – Плевен с извънредни мерки за празниците

Проверките за спазването на противоепидемичните мерки ще бъдат засилени и в следващите дни

Продължават проверките на територията на област Плевен в хода на специализирана операция за спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед на министъра на здравеопазването, контрол на заведенията, които попадат в забраната да приемат посетители, и създаване на сигурност по пътищата в региона.

Полицаи от 11-те районни управления съвместно със служители на Зоналното жандармерийско управление – Плевен и РДПБЗН – Плевен  извършват проверки на питейни заведения в областта. Проверавяни са лица и моторни превозни средства. Екипи на Охранителна полиция са инспектирали 10 обекта за пиротехника, издали са едно предписание. Нарушения не са констатирани.

Проверките за спазването на противоепидемичните мерки ще бъдат засилени и по време на предстоящите празници, като специален акцент ще бъдат местата със струпване на хора.

Oт ОДМВР припомнят на гражданите, че при тези обстоятелства е задължително носенето на предпазна маска и спазването на дистанция не по-малко от 1,5 метра. Проверките ще се извършват с участието на всички структури на МВР в областта, като в графиците са включени над 160 служители на полицията, жандармерията и пожарните служби. Засилена ще бъде охраната на обществения ред, а също и за безопасно движение по областта - особено в първия и последен ден от празниците, когато се очаква голям поток от пътуващи. Специални мерки са планирани в районите на комплекси за търговия с хранителни стоки, храмове, жп гари, автогари. Обърнато е внимание на ръководителите на охраната на банкови и небанкови финансови институции за предотвратяване на рискове от посегателства и своевременна комуникация с полицейските органи при необходимост. Организирани са срещи с фирми, осъществяващи частна охранителна дейност, с цел да извършват прецизен пропускателен контрол и бърза реакция при евентуални проблеми в спазването на противоепидемичните мерки и сигурността. 

Специализирани операции „Алкохол, наркотици и сигурност“ ще се провеждат в празничните дни по пътищата в областта за предотвратяване на тежки пътни произшествия.