Бивш играч на Спартак: Кольо Спасов ни вкара два гола за учебник в Плевен

"Той беше от онези, верните приятели, които никога не те предават", сподели Емил Минчeв

"Не мога да повярвам, че се е случило. От името на ВМРО "Спорт и култура" - Варна изразявам съболезнования на семейството и близките на Никола Спасов", заяви за варненското издание "Петел" Емил Минчев, бивш футболист на Спартак (Плевен).

Бившият треньор на Черно море Никола Спасов, който донесе на "моряците" бронзовите медали от първенството и трофея от Купата на България, почина от усложнения след боледуване от коронавирус. Спасов бе на 61 години.

"Първите ми контакти с Кольо бяха от терена. Играех за родния ми Спартак Плевен, когато в един мач приехме Черно море. Кольо ни вкара два гола за учебник и бързо уби интригата. По-късно, когато се преместих във Варна, и оставах ФК Тича, го взех за треньор. Той беше от онези, верните приятели, които никога не те предават. И от тези, които са успели като футболисти и треньори. Но най-важното - беше добър и честен човек", каза още Емил Минчев, който е кандидат майстор на спорта 1987г. със Спартак Плевен, а от 2003г. е треньор на Националния отбор по футзал. Паралелно подпомага и спортните ветерани във Варна.