Задържаха 16-годишен от Одърне за притежание на наркотични вещества

По случая е образувано досъдебно производство

Служители на РУ - Пордим задържаха 16-годишен за притежание на наркотични вещества. Вчера в рамките на специализирана операция в 11.30 часа на центъра на град Пордим е извършена проверка на непълнолетен. Младежът е 16 годишен от село Одърне. При обиск в него полицаите намерили полиетиленово топче с размер 1.5 см и полиетиленов свитък с диаметър 10 см., съдържащ 4 полиетиленови топчета със суха зелена тревиста маса. Наркотиците са предадени доброволно, за което е съставен протокол.

При последвало претърсване и изземване в дома му в село Одърне на различни места са установени и иззети свитък от златисто фолио с размер 6.5 / 2.5 см, съдържащ  21 тъмносиви таблетки; полиетиленов запечатан плик с размери 6 на 7 см. съдържащ бяло кристалообразно вещество, 2 пластмасови шишета, съдържащи бяло кристалообразно вещество и 4 кафяво - зелени таблетки, хартиена топка с диаметър 6 см., съдържаща суха зелена тревиста маса и електронна везна.

16-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата в Плевен.