Слави Трифонов чукна 54

Популярният плевенчанин празнува рожден ден

Станислав Тодоров Трифонов, по-известен като Слави Трифонов, днес празнува своя 54-ти рожден ден. Една от емблемите на Плевен вече години наред е под светлините на прожекторите и е оставил траен отпечатък за следващите поколения. Колкото и да му е неприятно, занапред все по-често ще чува обръщението: "Г-н Трифонов, израснах с вас!". Но точно това е най-голямото признание за един изживян по максимално градивен начин живот.

Баща му е от Горна Митрополия, най-малък брат от трима. Майка му Здравка е от Тодорово. Кръстен е на дядо си Стойо. Слави описва рода си като дълбоко в равнината, дълбоко в селото.

След като завършва музикалното училище в Плевен, Слави поема към София, където успоредно със студентството си продава и мартеници.

Първата му поява в телевизионното предаване Ку-ку е в един скеч, пародия на хеви метъл група, сниман в студио 4 на БНТ. Довежда го Влади Въргала, който е прекъснал срещата му с тогавашната му приятелка в кафенето на Сатиричния театър. Трифонов си спомня, че го окичват с топузи и едно казанче от тоалетна чиния на гърба. Той свири на виола и дори има една реплика: „Мразя Росица Кирилова!“.

Следват години на национална слава и превръщането му в звезда...

През 1997 г. в предаването „Каналето“ участва активно в протестите срещу управлението на Жан Виденов. Дори обвиняват него и колегите му, че със свой тв концерт са вдигнали народа на въстание.

През 1998 г. Слави става продуцент и водещ на предаването „Хъшове“, което се превръща в кауза и борба. То е свалено от БНТ след едно-единствено излъчване на 8 февруари. След това две години се излъчва в телевизия "7 дни" и други кабелни телевизии в страната. Отличава се с остра политическа сатира и силно участие на група „Ку-ку бенд“. Самият Слави е признавал, че това са най-хубавите и романтични години за него и екипа му. Турнета из цяла България и песни, останали завинаги във времето...

На 27 ноември 2000 г. Трифонов прави първото издание на „Шоуто на Слави“ по bTV, което продължи да се излъчва до 31 юли 2019 г.

Като певец от 1993 година заедно с групата си Ку-ку бенд по време на цялата си кариера в телевизионния бизнес в страната издава 22 албума, има над 300 песни и стотици концерти.

Неотдавна Трифонов учреди партията си "Има такъв народ", а успоредно с това стартира и своята телевизия "7/8", където продължава да води вечерно ток шоу.