Пожарникари спасиха 1000 дка смесена гора и 500 дка слънчоглед

Автомобили горяха в Червен бряг и Долна Митрополия

На 21 септември огнеборци от РДПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пламъци в сухи треви, храсти, горска постеля и отпадъци в землищата градовете Тръстеник, Червен бряг при новия гробищен парк, както и селата Крушовица, Беглеж, Девенци, Телиш. Пожари в сухи треви е имало и в населените места – село  Радомирци на улица „Захари Стоянов” и град Кнежа на улица „Димитър Бутански”. 

На 21 септември екип на РС ПБЗН – Плевен отводни асансьорна шахта в областния град на улица „Христо Бръмбаров“. 

Небрежност при боравене с открит огън е причина за пожар в отпадъци в село Писарово на улица „Никола Вапцаров“.

На 21 септември в  09:37 часа в У ПБЗН - Долна Митрополия е съобщено за пожар в стопанска постройка в град Долна Митрополия на улица “Люлин“. Предполагаемата причина за инцидента е строителна неизправност – греда в комина.  Унищожен е 1 кв.м от покривна конструкция.

На 21 септември  в 12:41 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лятна кухня в град Долна Митрополия на улица „Райко Даскалов”. По първоначална информация причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са домашно имущество /дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти, както и бяла, черна и компютърна техника/. Опушени са стени – 60 кв.м. Пострадали хора няма. В пожарогасенето са участвали служители от УПБЗН – Долна Митрополия с един автомобил.

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пожари в запалени сухи треви, нискостеблена растителност, отпадъци и стърнища в землищата на градовете   Плевен – до язовира под Панорамата, Тръстеник и селата Бохот, Муселиево, Малчика, Горна Митрополия. Пожари са погасявани и в населени места – в село Брегаре на улица „Георги Димитров”, в село Еница – до стадиона, в село Обнова на улица „Дунав” и в село Долни Вит на улица „Раковски”. В село Долни Вит е изгоряла една сеялка.

На 22 септември в 12:06 часа в районната служба в Червен бряг е съобщено за пожар в слънчогледова нива в землището на село Девенци. По първоначална информация огънят е тръгнал от сухи треви в близост. За подвозване на вода е използвана цистерна собственост на кмета на селото.  Унищожени са  900 дка посев слънчоглед. Служителите са спасили 1000 дка смесена гора  и посеви слънчоглед – 500 дка.

Късо съединение е причина за пожар вчера в автомобил „Ауди”. Произшествието е станало на кръстовището на улица „Търговска” и улица „Струма” в  Червен бряг. Пламъците са унищожили напълно лекия автомобил.

На 22 септември в 15:47 часа в  РСПБЗН – Кнежа е съобщено за пожар в лек автомобил „Фиат” в Кнежа на моста преди автогарата. Предполагаемата  причина за произшествието е  техническа неизправност. Унищожени са двигател и регистрационна табела. Огнеборци от местната пожарна служба са спасили купето и салона на автомобила.